WordPress 3.1.3 suomeksi

WordPress 3.1.3 on nyt saatavilla myös suomenkielisenä. Päivitys sisältää useita tietoturvaa vahvistavia parannuksia. Muun muassa muiden kuin kirjoittajien käyttäjänimien haistelu on estetty ja tiedostojen siirron tietoturvaa on lisätty sellaisilla palveluntarjoajilla, joilla on vaaralliset tietoturva-asetukset. Samalla julkaistiin WordPress 3.2 Beta 2 (ei suomeksi). WP:n seuraava versio julkaistaneen kesäkuun loppupuolella.

Lue tarkemmin muutoksista englanniksi Mark Jaquithin blogikirjoituksesta.

Lataa WordPress 3.1.3 suomeksi tästä tai käytä automaattista päivitystyökalua.

10 kommenttia artikkeliin “WordPress 3.1.3 suomeksi

 1. Hei,

  jotain noissa suomennoksissa tai itse suomenkielisen paketin wp-tiedostoissa lienee pielessä, sillä täällä linkitetyn paketin asennettuani WP väittää versionumeron 3.1.4-alpha. Sekä suomen kielellä että englanniksi.

  Olisiko väärä paketti lipsahtanut jakoon?

 2. Päivitin WordPressin uusimpaan suomenkieliseen versioon automaattityökalulla ja WP ilmoitti minun käyttävän versiota 3.1.4-alpha? Onkohan tässä jokin väliaikainen bugi, koska asennus on täysin tyhjä, eikä lisäosia ole käytössä.

 3. Toi on nyt korjattu. Käännösten julkaisumenetelmässä oli tapahtunut muutos, jota en ollut huomannut. Niille jotka ehtivät jo päivittää, muuttakaa kansiossa wp-includes/version.php rivillä 25 oleva versio.

  Ts. muuta tämä

  $wp_version = ’3.1.4-alpha’;

  muotoon

  $wp_version = ’3.1.3’;

  Huhu muuten kertoo että 3.1.4 olisi jo nurkan takana…

 4. Huomasin muuten että omassa multisite-asennuksessani hallintasivuston alareunassa oleva ”käytät kehitysversiota 3.1.3″ teksti ei vaihtunut ennenkuin päivitin network-admin puolelta kaikki sivustot uudestaan ”Päivitä kaikki” toiminnolla. Sen jälkeen alareunassa lukee oikeaoppisesti vain ”3.1.3”.

  BTW, muunmuassa buddypressin ( https://buddypress.org/ ) sivusto näyttää generator-metatiedon mukaan käyttävän samaa 3.1.4-alpha -versiota. Eli ei liene pelkästään suomi-wp:n ongelma?

 5. Päivitin 3.1.2 versiosta 3.1.3:een. Kaikki tekemäni muutokset teemaan hävisivät. Olin tehnyt todella ison työn (about kuukausi), joten voiko tekemiäni muutoksia saada enää käyttöön? Haluan että sivustoni näyttää sille, millaiseksi sen olin suunnitellutkin.

  -Antti

 6. Moi Antti. Todella harmillinen juttu. 🙁

  Jos olet muokannut suoraan TwentyTen-teemaa tai muita WordPressin alkuperäisiä tiedostoja, siihen tehtyjä muutoksia et valitettavasti saa enää takaisin ellet ole ottanut varmuuskopioita. WordPressin oletusteema on osa WordPress-pakettia, joka päivitetään aina uusien versioiden yhteydessä.

  Suositeltava tapa tehdä muutoksia oletusteeman pohjalta on ns. lapsiteemoilla: https://codex.wordpress.org/Child_Themes. Kannattaa kysyä vinkkiä myös suomenkieliseltä foorumilta!

 7. Hei,
  Kiitos vastauksesta. Sain kuin sainkin palautettua teeman varmuuskopioistani takaisin, ainakin suht toimivana. Vähän kylmä hiki mainasi tulla, mutta pahimmilta vältyttiin ja oppia tuli taas roppa kaupalla 🙂

  Olin tosiaan muokannut tuota oletusteemaa, twentyteniä. Nyt kopioin tekemäni muuokset uudeksi teemaksi, jonka otin käyttöön, ettei sama tapahdu toistamiseen.

  En ole aiemmin huomannut missään mainintaa, ettei kyseistä teemaa kannata muokata. Varsinkin aloitteijoille tuo olisi kuitenkin tärkeä tieto. Voisi olla hyvä mainita asiasta vaikkapa WordPressin päivityssivulla, jossa päivytys suoritetaan.

 8. Vielä tietoturvasta:
  Tämäkin päivitys paransi wordpressin tietoturvaa, mutta tarvitseeko vielä tehdä itse muutoksia tiedostoihin (esim .htaccess) tai hakemistoihin? En ole löytänyt uudempien versioiden suojauksesta kertovia artikkeleita.
  Mitkä muutokset ovat tarpeellisia asennuksen jälkeen?

Kommentit on suljettu.