WordPress 3.6 ”Oscar” suomeksi


Uusin WordPress-versio 3.6, koodinimeltään ”Oscar”, on nyt saatavilla. Voit päivittää uuteen versioon suoraan ohjausnäkymästä tai asentaa sen käsin tästä.

Uusia ominaisuuksia

  • Uusi oletusteema Twenty Thirteen korostaa sisältöä värikkäällä yksipalstaisella ulkoasulla. Se soveltuu erityisen hyvin mediapainotteiseen bloggaamiseen. Viime vuoden minimalistisempi teema Twenty Twelve on edelleen osa asennusta.
  • Parannettu versionhallintanäkymä tekee minkä tahansa kahden artikkeliversion vertailusta vaivatonta. Automaattitallennus hyödyntää nyt selaimen välimuistia ja kirjoitusten lukitseminen on nyt mahdollista.
  • Äänen ja liikkuvan kuvan jakaminen on nyt helpompaa uudella sisäänrakennetulla HTML5-mediasoittimella. Siirrä vain tiedostot mediakirjastoon ja upota ne artikkeleihin. Musiikkia voi myös upottaa suoraan näistä lähteistä: Spotify, Rdio ja SoundCloud
  • Kehittäjille uusi versio sisältää mm. uuden audio/video-APIn, parannuksia lyhytkoodien käsittelyyn ja versionhallintaan, uusia JavaScript-työkaluja ja päivitettyjä kirjastoja. Lue lisää uudistuksista Codexista.

 

Kiitokset kääntäjille

Ensimmäistä kertaa myös kaikki WordPressin sisäiset ohjetekstit on käännetty suomeksi. Suurkiitos käännöstyön loppumetreillä avustaneille: underdude, wpopas, ja wysiwygoy sekä luonnollisesti jo aiemmin ison työn tehneille konkareille: apuasi ja Mikko Virenius (arkimedia).

Lue lisää uudesta versiosta ja katso esittelyvideo Mattin blogikirjoituksesta.

Lataa WordPress 3.6 tästä.

Hauskaa asentelua,
toivoo Daniel