WordPress.org

Uutiset

WordPress 3.7 suomeksi

WordPress 3.7 suomeksi


Viimeisen parin kuukauden ajan kahta seuraavaa WordPressin versiota on kehitetty rinnakkain. Näistä ensimmäisenä julkaistaan WordPress 3.7 ”Basie”, jonka keskeiset uudistukset eivät juurikaan näy käyttäjille päälle päin, mutta ovat teknisesti merkittäviä:

  • Automaattiset tietoturva- ja bugipäivitykset: Useimmat sivustot pystyvät päivittämään itsensä automaattisesti taustalla, jos palvelinympäristö tukee sitä. Ominaisuutta tukevien sivustojen ei siis tarvitse huolehtia päivityksistä ennen seuraavaa isompaa versiota, 3.8:aa. Kehittäjille on kuitenkin tarjolla mahdollisuus automatisoida myös isommat versiopäivitykset sekä lisäosien ja teemojen päivitykset.
  • Paremmat salasanasuositukset: Salasana on sivuston ensimmäinen suojautumiskeino. Sen tulisi olla monimutkainen, pitkä ja yksilöllinen. Tämän tavoitteen edistämiseksi WordPressin salasanamittaria on uudistettu tunnistamaan paremmin yleiset virheet kuten päivämäärät, nimet, merkkijonot näppäimistöltä (12345) ja jopa viittaukset populaarikulttuuriin.
  • Kielipaketit: WordPressin paikalliset versiot saavat nopeammin paremmat käännökset. WordPress 3.7 lisää tuen kieliversioiden asentamiselle tai päivittämiselle automaattisesti ja lisäosan/teeman versiosta riippumatta.

Päivitä uusimpaan versioon sivustosi ohjausnäkymästä tai lataa WordPress 3.7 tästä. Kiitokset suomenkielistä käännöstä testanneille ja palautetta antaneille!

Lue Matt Mullenwegin englanninkielinen blogikirjoitus uudesta versiosta tai tutustu tarkemmin uusiin ominaisuuksiin Codexissa.

4 vastausta artikkeliin “WordPress 3.7 suomeksi”

  1. Valitettavasti Macillä ei enää voi vaihtaa teemojen otsikkokuvaa. Tätä ongelmaa on esiintynyt aikaisemminkin. Ja nyt taas. Lataus ei toimi kunnolla.

  2. Hei Juha, jos haluat apua pulmaasi, suosittelen kuvailemaan ongelman tukifoorumilla. Ongelma voi olla monessa mahdollisessa paikassa: palvelimen asetuksissa, käyttämissäsi lisäosissa tai teemassa, selaimessa (tai jossain selainlaajennuksessa), internetyhteydessä… Tämä tuskin on yleinen Macciin ja WordPressiin liittyvä ongelma, koska suurin osa core-kehittäjistä käyttää Macceja, ja olen itsekin satoja kertoja päivittänyt Macilla eri teemojen otsakekuvia ilman ongelmia. 🙂

  3. […] vuotta sitten versiossa 3.7 esiteltiin ominaisuus automaattisten tietoturva- ja bugipäivitysten tekemiseksi. Siitä lähtien […]

  4. […] vuotta sitten versiossa 3.7 esiteltiin ominaisuus automaattisten tietoturva- ja bugipäivitysten tekemiseksi. Siitä lähtien […]