WordPress 3.8 suomeksi


parker2

WordPress 3.8 ”Parker” on nyt saatavilla suomeksi. Voit päivittää uuteen versioon sivustosi ohjausnäkymästä tai ladata uuden version tästä.

3.8 on visuaalisesti merkittävin päivitys yli 5 vuoteen. WordPressin uudessa ohjausnäkymässä on tuore, pelkistetty ulkoasu, jota on suuuremman tekstin ja parannetun kontrastin ansiosta helpompi navigoida ja lukea. Hallintaliittymä mukautuu niin älypuhelimen, tabletin kuin pöytäkoneenkin näytölle. Eri väriskaaloja on 8, joista kukin käyttäjä voi valita suosikkinsa. Lisäksi teemojen hallintaa on parannettu, ja uusi aikakausilehtimäinen teema Twenty Fourteen on kenties rohkein oletusteema tähän mennessä.

Eikun päivittämään! Voit lukea Matt Mullenwegin englanninkielisen blogikirjoituksen uudesta versiosta täältä.

2 vastausta artikkeliin “WordPress 3.8 suomeksi”

  1. Jenni avatar
    Jenni

    Moikka! Latasin asennuspaketin etusivulta ja asensin sen serverille, mutta avatessani hallintopaneelin se olikin englanniksi. Mistäs nyt tuulee?

  2. Hei Jenni. En osaa sanoa mistä voi olla kysymys. Kielipaketit kyllä testataan ennen kuin ne pistetään julki. Kokeilin nyt vielä ladata fi.wordpress.org:ista uusimman version ja asensin sen, ja ihan suomenkielinen se on kuten pitääkin. Mahdollisesti on ollut kyse jostain väliaikaisesta häiriöstä wordpress.orgin palvelimilla tai jotain muuta on mennyt asennuksessa pieleen. Suosittelen tarkistamaan palvelimelta WordPressin juurihakemistosta, onko wp-config.php-tiedostossa kieli määritelty oikein. Sieltä pitäisi löytyä tällainen rivi:

    define(’WPLANG’, ’fi’);

    Jos tuo ’fi’ puuttuu, voit lisätä sen ja kokeilla hallintapaneelista käsin päivittää/asentaa uudelleen WordPressin.

Vastaa