Järjestetään WordCamp Finland Online!


Koronatilanne on muuttanut myös Suomalaisen WordPress yhteisön tapahtumasuunnitelmia. Tälle vuodelle suunniteltu WordCamp Tampere on päätetty lykätä tilanteen epävarmuuden sekä virallisia tapahtumia ohjaavan WordCamp Centralin suosituksesta.

Samoista syistä käytännössä kaikki kuukausittaiset Meetup-tapaamiset on keskeytetty ainakin syksyyn asti, poislukien WordPress Seinäjoen virtuaalisesti järjestämiä muutamaa kertaa.

Koska Suomalainen WordPress yhteisö ei ole päässyt kokoontumaan pitkään aikaan oppimisen, vanhojen sekä uusien tuttujen tapaamisen ja yhteisen mukavan merkeissä, monella on varmasti alkanut muodostumaan WordPress-tapahtumien tyhjiö.

Näinpä pieni joukko aiempia järjestäjiä rohkaistui onnistuneesti järjestetystä WordCamp Europe 2020 Onlinestä ja alkoi pohtimaan Suomalaisen yhteisön tuomista yhteen virtuaalisesti!

WordCamp Centralin tarkennettua ohjeistustaan loppuvuodesta 2016, maabrändättyjen tapahtumien järjestäminen ei ole ollut mahdollista ja Suomessa onkin järjestetty sen jälkeen WordCamp Helsinki 2017, Turku 2018, Jyväskylä 2018 sekä Nordic 2019. Aiemmin Suomessa on järjestetty WordCamp Finland 2016 sekä Finland 2015.

Ohjeistusta on kuitenkin nyt muutettu koronatilanteen takia ja virtuaaliset maabrändätyt tapahtumat ovat poikkeuksellisesti mahdollisia ainakin vuoden 2020 loppuun saakka.

Haluaisitko mukaan tiimiin?

Suunnittelu on vasta aivan alkutekijöissään, eikä mitään konkreettista ole vielä keskusteltu tai päätetty. WordCamp Centralille ei ole myöskään vielä lähetetty hakemusta tapahtuman järjestämisluvan saamiseksi. Näin ollen WordCamp Finland Online tulisi todennäköisesti ajoittumaan loppusyksylle 2020.

Tiimissä on toistaiseksi mukana muutamia kokeneempia tapahtumajärjestäjiä sekä muita ideasta innostuneita yhteisön jäseniä.

Porukkaan mahtuisi kuitenkin vielä lisää kiinnostuneita järjestäjiä, jotka ovat valmiita käyttämään vapaa-aikaansa Suomalaisen WordPress yhteisön hyväksi!

Tapahtumia voi tulla mukaan järjestämään ilman minkäänlaista kokemusta. Jokaiselle järjestäjälle löytyy mielenkiintoinen rooli kuten esimeriksi sponsoreiden, puhujien, tiedotuksen, visuaalisen ilmeen tai verkkosivuston kanssa auttaminen. Tehtävässä ei tarvitse olla yksin, muu tiimi sekä kokeneemmat järjestäjät ovat apuna.

Kaikki WordPress-tapahtumat järjestetään vapaaehtoisten työpanoksella, joka voi toisinaan olla muutama tunti viikossa mutta paikoin kiireiseen järjestelyaikaan 4-6 tuntia viikossa. Järjestäjien tulee pystyä sitoutumaan kyseiseen työmäärään usean kuukauden ajaksi.

Vapaaehtoisten, itse tapahtumapäivänä avustavien henkilöiden, mahdollinen haku avataan myöhemmin järjestäjätiimin muodostamisen jälkeen.

Jos olet kiinnostunut auttamaan WordCamp Finland 2020 Onlinen järjestämisen kanssa tai kaipaat vielä lisätietoja, tule WordPress Finland Slackiin. Voit olla myös yhteydessä WordPress Community Deputy Timiin sähköpostilla timi@wahalahti.fi.

Vaikka tapahtuman järjestäminen ei kiinnostaisi, toivottavasti näemme paljon osallistujia kun tapahtuma konkretisoituu myöhemmin! Seuraa tätä blogia sekä WordCamp Finland Twitter-tiliä saadaksesi tietoa suunnittelun etenemisestä.

Vastaa