WordPress 5.5.3 huoltopäivitys


WordPress versio 5.5.3 on nyt saatavilla.

Tämä huoltopäivitys korjaa ongelman aiemmin viikolla julkaistussa WordPress 5.5.2 versiossa, joka teki WordPressin asentamisesta mahdotonta täysin uusilla sivustoilla joiden tietokantayhteyttä ei oltu konfiguroitu. Nyt julkaistu 5.5.3 versio ei vaikuta sivustoihin, joiden tietokantayhteys on konfiguroitu.

5.5.3-alpha kehitysversion jakelu automaattisena päivityksenä

Eilen perjantaina, noin kello 15:30 – 16:00 UTC (17:30 – 18:00 Suomen aikaa), WordPressin automaattisten päivitysten ominaisuus päivitti pienen joukon sivustoja versiosta 5.5.2 kehitysversioon 5.5.3-alpha.

Nämä automaattiset päivitykset aiheutti 5.5.3 version julkaisun valmisteluissa tapahtunut virhe. Tässä vaiheessa kehitysversio 5.5.3-alpha oli kuitenkin identtinen version 5.5.2 kanssa, sillä muutoksia ei oltu vielä tehty. Kuitenkin, seuraavat muutokset ovat saattaneet tapahtua sivustollasi johtuen alpha ja beta -kehitysversioiden asennuspakettien toimintalogiikasta;

  • Kaikki ”Twenty” oletusteemat on asennettu.
  • ”Akismet” lisäosa on asennettu.

Kyseisiä teemoja ja lisäosia ei kuitenkaan ole aktivoitu automaattisesti, ellei ne ole olleet jo aiemmin käytössä. Jos mainitut teemat ja lisäosat eivät ole olleet aiemmin käytössä, niiden poistaminen on turvallista.

Jos sivustosi WordPress ei ole versiossa 5.5.2 tai olet kääntänyt automaattiset huoltopäivitykset pois päältä, päivitä sivustosi versioon 5.5.3 käsin hallintapaneelin ”Päivitykset” sivun kautta.

Tarkempaa tietoa 5.5.3-alpha kehitysversion hetkellisestä jakelusta automaattisten päivitysten kautta löydät WordPress ytimen kehittäjien blogista (englanniksi).

Kiitos version 5.5.3 julkaisuun osallistuneille: @audrasjb, @barry, @chanthaboune, @cbringmann, @clorith, @davidbaumwald, @desrosj, @hellofromtonya, @jeffpaul, @johnbillion, @garubi, @metalandcoffee, @mukesh27, @otto42, @punitsoftac, @sergeybiryukov, @whyisjake, ja @xknown.

Vastaa