WordPress 5.6 “Simone”


Tapaa Simone, uusin WordPress-versio joka on nimetty legendaarisen esiintyjä Nina Simonen kunniaksi. Käynnistä soittolista ja tutustu uusimman version ominaisuuksiin hänen parhaiden teosten äärellä.

WordPress 5.6 Simone with a photo of Nina Simone

Tervetuloa WordPress 5.6

Tarinoiden jakaminen ei ole koskaan ollut helpompaa.

WordPress 5.6 tarjoaa lukemattomia tapoja laittaa ideat lentoon. Uusi oletusteema toimii taulunasi ja kasvava lohkojen kokoelma pensselinäsi. Maalaa se sanoin. Kuvin. Äänin. Tai rikkaana upotettuna mediana.

colored circles

Enemmän joustavuutta asetteluun

Puhalla tarinasi eloon uusien työkalujen avulla. Voit muokata asettelua koodilla tai ilman. Yhden palstan lohkot, vaihtelevat palstojen leveydet ja määrät, täysleveät otsakkeet ja videot kansilohkossa — tee pieniä muutoksia tai rohkeita linjanvetoja yhtä helposti!

Lisää lohkomalleja

Joidenkin teemojen esiasetetut lohkomallit mahdollistavat tavallisten sivujen luomisen yhdessä hujauksessa. Löydä mallien voima. Sen avulla sujuvoitat omaa työtäsi tai jaat osan voimasta asiakkaidesi kanssa säästääksesi muutaman painalluksen.

Parempia tekstityksiä videoihin

Auttaaksemme sinua lisäämään tekstityksiä tai kuvailevia tekstejä videoihisi, voit nyt siirtää ne osana artikkelia tai sivua. Näin voit tehdä videoistasi saavutettavempia kaikille, jotka haluavat mieluummin käyttää tekstityksiä.

black vertical line

Twenty Twenty-One on täällä!

Examples of block patterns available in Twenty Twenty-One.

Twenty Twenty-One on tyhjä taulu ideoillesi ja lohkoeditori on paras pensselisi. Teema on rakennettu lohkoeditoria varten ja sisältää runsaasti uusia, vain oletusteemoille tarkoitettuja lohkomalleja. Kokeile erilaisia asetteluita sekunneissa ja anna teeman huomiota herättävän mutta ajattoman suunnittelun luoda loistetta työllesi.

Lisäksi tämä oletusteema tekee saavutettavuudesta sivustosi sydämen. Se noudattaa WordPressin saavutettavuusohjeita ja ottaa huomioon useita erityisvaatimuksia Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 -ohjeistuksen AAA-tason osalta. Kun luot saavutettavaa sisältöä ja valitset myös saavutettavat lisäosat, tämä teema auttaa sinua tavoittamaan korkeimmat kansainväliset saavutettavuusvaatimukset.

Pehmeiden pastellisävyjen sateenkaari

A mobile screenshot of each included color palette in Twenty Twenty-One, going in ROYGBIV order.

Valmiina uuteen vuoteen, Twenty Twenty-One sisältää nipun valmiiksi määriteltyjä väripaletteja pastellisävyissä. Kaikki paletit täyttävät AAA-tason saavutettavuusvaatimukset kontrastin osalta. Voit myös valita teeman taustavärin itse, ja teema määrittää automaattisesti saavutettavat tekstivärit.

Tarvitsetko lisää joustavuutta? Voit myös valita oman paletin värivalitsimella.

colored circles

Parannuksia kaikille

Automaattisten päivitysten laajentaminen

Vuosien ajan vain kehittäjät ovat voineet päivittää WordPressin automaattisesti. Nyt myös sinulla on se vaihtoehto suoraan ohjausnäkymässäsi. Jos tämä on ensimmäinen sivustosi, automaattisest päivitykset ovat käytössäsi heti. Jos päivität olemassa olevaa sivustoa, kaikki on kuin ennenkin.

Saavutettavuusselosteen malli

Vaikka et olisi asiantuntija, voit nyt kertoa ihmisille sitoutumisestasi saavutettavuuteen vain nappia painamalla! Uusi ominaisuuslisäosa sisältää mallitekstin, jonka voit muokata ja julkaista. Teksti on kirjoitettu tukemaan eri asiayhteyksiä ja toimivaltoja.

Sisäänrakennetut mallit

Ellet ole vielä kokeillut lohkomalleja, kaikki oletusteemat sisältävät nyt nipun malleja, joiden avulla toteutat monimutkaisen ulkoasun vähällä vaivalla. Tee mallista tarinasi tai brändisi näköinen muokkaamalla tekstiä, kuvia ja värejä.

colored and textured rectangles

Kehittäjille

REST API -autentikointi sovellussalasanojen avulla

REST API:n uuden sovellussalasanaominaisuuden ansiosta kolmannen osapuolen sovellukset voivat nyt yhdistää sivustoosi saumattomasti ja turvallisesti. Tämä uusi rajapinnan ominaisuus näyttää, mitkä sovellukset yhdistävät sivustoosi ja antaa sinun hallita niitä. 

Parempi tuki PHP 8:lle

Version 5.6 myötä WordPress ottaa ensimmäiset askeleet kohti PHP 8:aa. Nyt on hyvä alkaa suunnittelemaan tukea viimeisimmälle PHP-versiolle WordPressin avulla rakennetuille tuotteille, palveluille ja sivustoille. Lisää tietoa siitä mitä on tulossa löytyy PHP 8 -kehittäjäinformaatiosta.

jQuery

WordPressin jQuery-päivitykset tapahtuu vaiheittain kolmen version mittaan, 5.5, 5.6 ja 5.7. Nyt kun olemme päivitysprosessin puolivälissä, kannattaa päivittää testi-lisäosa havaitaksesi sivustosi mahdolliset virheet etukäteen.

os törmäät ongelmiin sivustosi käyttöliittymän kanssa (eli jos vaikkapa karuselli ei toimi, tai jokin painike on jumissa), voit asentaa jQuery Migrate -lisäosan.

Lue lisää Field Guidesta!

Tutustu viimeismpään versioon WordPressin Field Guidesta. Se tarjoaa tärkeää tietoa kehittäjille kaikista keskeisistä muutoksista. WordPress 5.6 Field Guide.

Kiitos kehittäjille ja kääntäjille!

Tämäkin WordPress-versio on käännetty jo sen julkaisuhetkellä 100% suomeksi. Se ei olisi onnistunut ilman seuraavia henkilöitä: Toni Laakso, Teemu Suoranta, Niku Hietanen, Mikko Siikaniemi, Toni Viemerö, Toni Hintikka ja Tiia Rantanen.

WordPress-version 5.6 kehitystä johti kokonaan naisista koostuva tiimi: Josepha Haden, Chloé Bringmann, Angela Jin, Dee Teal, Thelma Mutete, Laura Nelson, Tonya Mork, Helen Hou-Sandì, Amy Kamala, Ebonie Butler, Isabel Brison, Chandrika Guntur, Anchen le Roux, Rebecca Hum, Ellen Bauer, Tammie Lister, Anyssa Ferreira, Estela Rueda, Tracy Apps, Sophia DeRosia, Shital Marakana, Sarah Ricker, Hauwa Abashiya, Abha Thakor, Yvette Sonneveld, Nalini Thakor, Meher Bala, Olga Gleckler, Larissa Murrillo, Michelle Frechette, Breann McDede, Afshana Diya, Shawntelle Coker, Daisy Olsen, Winstina Hughes, Michele Butcher-Jones, Nidhi Jain, Laura Byrne Cristiano, Mel Choyce-Dwan, Carolina Nymark, Kelly Choyce-Dwan, Jessica Lyschik, Monika Rao, Allie Nimmons ja Bet Hannon.

Kuten aina, tämäkään versio ei olisi mahdollinen ilman 605 anteliaan vapaaehtoisen kontribuutiota. He työskentelivät 350 tiketin ja yli 1,000 muutospyynnön parissa. Kaikki kehittämiseen osallistuneet löydät täältä.

Jos sinua kiinnostaa osallistua WordPressin tai sen lisäosien kääntämiseen tai muulla tavoin osallistua WordPressin kehittämiseen, pääset alkuun tästä.

Vastaa