WordPress 6.0 ”Arturo”


WordPress 6.0 Arturo

Tervetuloa ”Arturo”

Sano terve “Arturolle” ja WordPress versiolle 6.0, joka on nimetty Grammy-voittaja Arturo O’Farrillin inspiroimana. Nykyaikaiseen latinalaiseen jazziin jälkensä jättänyt Arturo on levyttänyt yli 15 albumia, jotka kattavat yli viisi vuosikymmentä.

Varaa hetki aikaa ja tutustu WordPress versioon 6.0, joka suunniteltu auttamaan sinua saavuttamaan luovia toiveitasi ja tekemään sivuston rakennus kokemuksestasi intuitiivisempi. Laita samalla kuulokkeisiin Arturon inspiroivia Afrokuubalaisen jazzin ja nykyaikaisen latinalaisen jazzin säveliä.

Lähes 1 000 tehdyllä parannuksella ja korjauksella, vuoden 2022 toinen merkittävä julkaisu on nyt saatavilla. Sivustojen omistajien on suositeltavaa päivittää saadakseen käyttöön parannukset suorituskykyyn sekä helppokäyttöisyyteen. WordPressin parissa sisältöä tuottavat tulevat nauttimaan sarjasta uusia ominaisuuksia, jotka on suunnattu parantamaan kirjoitus- ja suunnittelukokemusta.

Gutenbergin laajentaminen täydelliseksi sivuston muokkaimeksi tarkoitti, että haasteet joita yhteisön piti selvittää olivat monimutkaisia ja kauaskantoisia. WordPress 6.0 on esimerkki yhteisön sitoutumisesta vastaamaan näihin vaikeisiin haasteisiin yhdessä. Kirjoituskokemukseen tehtyjen harkittujen päivitysten, parempien lohkotoimintojen rakentamisen ja uuden intuitiivisen tyylinvaihtajan lisäämisen ansiosta olen todella ylpeä työstä, joka on tehty tässä julkaisussa erinomaisen käyttökokemuksen luomiseksi.

Josepha Haden Chomphosy, Executive Director

Uudet ja parannellut toiminnot

Selecting multiple lines of text from two blocks

Parannettu kirjoittamiskokemus

Parannukset kirjoittamiseen ovat käytössä kirjoitit sitten uutta artikkelia tai muokkaat elementtejä olemassa olevaan sivuun. Tutustu tapoihin yksinkertaistaa sisällöntuotantoprosessiasi, kuten:

 • Valitse tekstiä useammalta lohkolta ja muokkaa sitä yhdellä kerralla.
 • Kirjoita kaksi avointa kulmasulkua [[ avataksesi nopeasti linkkivalikon.
 • Säilytä olemassa olevat tyylit kun muunnat lohkoja toisentyyppisiksi kuten esimerkiksi Kappale-lohkon Koodi-lohkoksi.
 • Luo mukautettuja painikkeita ja kaikki uudet painikkeet säilyttävät tyylimuutokset automaattisesti.
 • Tee avainsanapilvistä ja sosiaalisen median kuvakkeista entistä vetoavampia uusilla asetuksilla ja ohjaimilla sekä reunaviivatyylillä avainsanapilvelle.
Style variations of Twenty Twenty Two theme

Tyylien vaihtaminen

Lohkoteemoissa voi nyt olla useita tyylivariaatioita. Tämä laajentaa uutta tyylirakennetta ja mahdollistaa oikotiet koko sivuston ulkoasun vaihtamiseen teeman sisällä. Voit vaihtaa sekä saatavilla olevia asetuksia kuten fonttien leikkauksia että tyylivaihtoehtoja kuten oletusväripalettia. Vaihda sivustosi ulkomuotoa parilla klikkauksella.

Popover listing available templates

Enemmän vaihtoehtoja sivupohjiin

WordPress 6.0 sisältää viisi uutta sivupohjamahdollisuutta: kirjoittaja, päiväys, kategoriat, avainsanat ja luokittelut. Nämä lisäpohjat tuovat enemmän joustavuutta sisällöntuottajille. Räätälöi nämä jo tuntemillasi työkaluilla tai seuraavilla tämän julkaisun uusilla vaihtoehdoilla:

 • Artikkelikuvia voi käyttää Kansi-lohkossa.
 • Uudet artikkelikuvan koon ohjaimet helpottavat saavuttamaan haluamasi lopputuloksen.
 • Muokatessa sivupohjaa juuritasolla tai lohkojen välissä lohkojen pikalisääjä näyttää lohkomalleja ja sivupohjan osia, jotka nopeuttavat työskentelyäsi ja auttavat löytämään uusia asettelumahdollisuuksia.
 • Sisältölistaus-lohko tukee suodatusta useiden kirjoittajien perusteella, tukee mukautettuja luokitteluja sekä mahdollistaa mukautetun näkymän tilanteessa, jossa ei ole tuloksia.
Browsing footer patterns in the quick inserter

Sisäänrakennetut lohkomallit

Lohkomallit ovat saatavilla kun tarvitset niitä yhä useammassa paikasa kuten lohkojen pikalisääjässä tai kun luot uutta otsaketta tai alatunnistetta. Jos olet lohkoteeman tekijä, voit jopa rekisteröidä malleja Lohkomallien hakemistosta käyttämällä theme.json-tiedostoa mahdollistaen hyödyllisimpien lohkomallien priorisoinnin teemasi käyttäjille.

Lisää työkaluja ulkoasuun

Ulkoasutyökaluista kasvaa jokaisessa julkaisussa yhä vaikutusvaltaisemmat ja intuitiivisemmat.

 • Uusi väripaneelin ulkoasu säästää tilaa, mutta näyttää vaihtoehdot yhdellä vilkaisulla.
 • Uudet reunojen hallintatyökalut tarjoavat yksinkertaisemman tavan muokata reunuksista juuri sellaiset kuin haluat.
 • Läpikuultavuus väreille mahdollistaa entistä luovemmat värivaihtoehdot.
 • Hallitse välejä, marginaaleja, typografiaa ja paljon muuta koko joukolle lohkoja Ryhmä-lohkossa.
 • Asettele lohkoja joustavammin vaihtelemalla pinon, rivin ja ryhmän variaatioita.
 • Voit nyt hallita välejä Galleria-lohkossa joko kasvattamalla tilaa kuvien välissä tai poistamalla tyhjän tilan kokonaan.
Selecting multiple blocks in the list view

Parempi listanäkymä

Uudet näppäimistöoikotiet mahdollistavat usean lohkon valitsemisen listanäkymästä, niiden massamuutokset sekä lohkojen raahaamisen ja pudottamisen listauksen sisällä. Listausnäkymä voidaan avata ja sulkea helposti. Oletuksena se on suljettuna ja aukeaa automaattisesti siihen kohtaan, jossa olet valinnut lohkon.

Unlocking the block in the block toolbar

Lohkon lukitustoiminnot

Voit nyt lukita lohkoja. Voit estää lohkon liikuttamisen, poistamisen tai molemmat. Tämä yksinkertaistaa projektin jakamista asiakkaidesi hallintaan ilman huolta, että he rikkoisivat vahingossa sivuston.

Kehittyvää suorituskykyä

WordPress versio 6.0 pitää sisällänsä lukuisia päivityksiä jotka parantavat WordPressin suorituskykyä. Aina sivujen latausnopeudesta, eri tyyppisten tietokantakyselyiden, välimuistituksen, valikoiden ja muiden toiminnallisuuksien saralla. Suorituskyvyn parantamiseen keskittyvä tiimi on tärkeä osa WordPressin ytimen kehitystä. Jos sinua kiinnostaa saada lisätoetoa tiimin työstä tai osallistua siihen, seuraa #performance aihetunnistetta Making WordPress -sivustolla.

Parannettua saavutettavuutta

Saavutettavuus on olennainen osa WordPressin missiota osallistavan yhteisön edistämisessä sekä kaikenlaisten käyttäjien tukemisessa ympäri maailmaa. Tämä mielessä, WordPress 6.0 sisältää yli 50 saavutettavuuden parantamiseen liittyvää päivitystä. Lue lisää näistä päivityksistä ja käynnissä olevista suunnitelmista parantaa saavutettavuutta entisestään.

Tutustu tarkemmim versioon 6.0

Näe versio 6.0 toiminnassa! Katso videolta lyhyt yleiskatsaus, joka tuo esiin tämän version tärkeimpiä uusia ominaisuuksia sekä päivityksiä.

Kehittäjille on julkaistu WordPress 6.0 Field Guide, joka sisältää tietoa uusista ominaisuuksista sekä muutoksista ja auttaa sinua jatkamaan WordPressin kanssa kehittämistä. WordPress 6.0 Release Notes sisältää yksityiskohtaisen listan kaikista tässä versiossa tehdyistä muutoksista.

Kiitos kehittäjille ja kääntäjille!

Tämäkin WordPress-versio on käännetty jo sen julkaisuhetkellä 100% suomeksi. Se ei olisi onnistunut ilman seuraavia henkilöitä: Teemu Suoranta, Mikko Siikaniemi, Mikko Saari, Toni Viemerö, Juuso Tuurunen, Niko Vittaniemi ja Timi Wahalahti.

WordPress-version 6.0 kehitystä johtivat: Matt Mullenweg, Héctor Prieto, Anne McCarthy, Peter Wilson, Adam Zieliński, Greg Ziółkowski, Ahmed Chaion, Colin Stewart, Nick Diego, Birgit Pauli-Haack, Milana Cap, Abha Thakor, Dan Soschin, Piotrek Boniu, Brian Alexander ja Channing Ritter.

Kuten aina, tämäkään versio ei olisi mahdollinen ilman yli 500 anteliaan vapaaehtoisen kontribuutiota, jotka ovat 58 eri maasta. Kaikki kehittämiseen osallistuneet löydät täältä.

Jos sinua kiinnostaa osallistua WordPressin tai sen lisäosien kääntämiseen tai muulla tavoin osallistua WordPressin kehittämiseen, pääset alkuun tästä.

WordPressin missio ja sinä

WordPress on kaikille suunniteltu ohjelmisto, joka korostaa saavutettavuutta, suorituskykyä, turvallisuutta ja helppokäyttöisyyttä. Projekti uskoo, että hyvän ohjelmiston pitäisi toimia minimaalisella asennuksella, jotta voit keskittyä tarinasi, tuotteesi tai palvelusi jakamiseen vapaasti. WordPressin perusohjelmisto on yksinkertainen ja ennustettava, joten pääset helposti alkuun. Se tarjoaa myös tehokkaita ominaisuuksia kasvuun ja menestykseen.

WordPress uskoo julkaisemisen demokratisointiin ja avoimen lähdekoodin mukanaan tuomiin vapauksiin. Tätä ideaa tukee suuri joukko ihmisiä, jotka tekevät yhteistyötä ja osallistuvat tähän projektiin. WordPress-yhteisö on vieraanvarainen ja osallistava. Kontribuoijien intohimo edistää WordPressin menestystä, mikä puolestaan auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Lue lisää WordPressistä ja kuinka voit liittyä yhteisöömme auttaaksesi muokkaamaan maailman suosituimman verkkosivustoalustan tulevaisuutta.

Vastaa