WordPress 6.3 “Lionel”


Tässä WordPress 6.3 “Lionel,” joka on nimetty arvostetun amerikkalaisen jazzpianistin Lionel Hamptonin mukaan. Tuottelias jazzvibrafonisti, pianisti ja lyömäsoittaja Hampton saavutti mainetta työskennellessään sopusoinnussa huippumuusikoiden kuten Charles Mingusin ja Quincy Jonesin kanssa ja samannimisen Lionel Hampton Orchestran bändinjohtajana. Hänen taiteellisuutensa ja hyväntekeväisyystyönsä on palkittu Grammylla, tähdellä Hollywood Walk of Famella ja National Medal of Artsilla.

Käännä nupit kaakkoon tutustuessasi Lionel Hamptonin musiikkityyliin tutustuessasi kaikkeen, mitä ”Lionel” tarjoaa.

Lionelin avulla voit luoda kauniita ja houkuttelevia verkkosivustoja tehokkaammin kuin koskaan. Halusitpa sitten rakentaa koko sivuston ilman koodausta tai olet kehittäjä, joka haluaa muokata jokaista yksityiskohtaa, WordPress 6.3:lla on jotain, joka herättää kiinnostuksesi. Kun tutustut tähän uusimpaan julkaisuun, löydät päivitettyjä toimintoja ja navigoinnin, jotka on suunniteltu helpottamaan työskentelyä ja luomista pienemmällä vaivalla, suunnittelutyökaluja, jotka antavat sinulle enemmän hallintaa asettelusta, ja lisätoimintoja, jotka rikastavat sivuston rakentamiskokemusta.

”Lionel” on tärkeä luku WordPressin kehityksessä ilmaisuvälineenä. Se on satojen avustajien vuosien työn huipentuma, mikä tuo tehokkaamman ja yhtenäisemmän muokkauskokemuksen sivustojen luomiseen lohkoilla. Se jatkaa pyrkimystä tuoda verkkojulkaisu kaikkien ulottuville – joten se on myös vasta uusi alku!

Matías Ventura, WordPress 6.3 Release Lead

Mitä löydät paketista

Tämä tärkeä julkaisu avaa uusia mahdollisuuksia suunnittelijoiden, sisällöntuottajien ja rakentajien luovalle ilmaisulle. Tehokkaat työkalut ja hienostuneet säätimet antavat käyttäjille luottamusta ja helpottavat sivustojen hallintaa.

Tee kaikki sivustoeditorissa

WordPress 6.3 tuo sisältösi, sivupohjasi ja lohkomallisi yhteen sivustoeditorissa ensimmäistä kertaa. Lisää sivuja, selaa tyylimuunnelmia, luo synkronoituja lohkomalleja ja nauti navigointivalikkojen hienosäädetystä hallinnasta. Aikaa ei enää huku eri osioiden välillä liikkumiseen – nyt voit keskittyä tärkeimpään. Luominen alusta loppuun, kaikki yhdessä paikassa.

Kuva otsikoitu "Tee kaikki sivustoeditorissa"
Tee kaikki sivustoeditorissa

Esikatsele lohkoteemoja

Koe lohkoteemoja ennen käyttöönottoa ja esikatsele sivustoeditoria. Voit myös mukauttaa sen asetuksia suoraan ennen uuteen teemaan sitoutumista.

Esikatsele lohkoteemoja ennen käyttöönottoa
Esikatsele lohkoteemoja ennen käyttöönottoa

Luo ja synkronoi lohkomalleja

Järjestä lohkoja rajoittamattomilla tavoilla ja tallenna ne lohkomalleiksi käytettäväksi koko sivustollasi. Voit jopa määrittää, synkronoidaanko lohkomallisi (kutsuttiin aiemmin ”uudelleenkäytettäviksi lohkoiksi”), jotta muutos näkyy kaikkialla sivustossasi. Voit myös käyttää lohkomalleja lähtöpisteenä ja voit mukauttaa jokaista esiintymää.

Kuva näyttää uuden hallintanäkymän Omat lohkomallit WordPressissä.
Omat lohkomallit: Kaikki lohkomallisi yhdessä paikassa

Työskentele nopeammin komentopaletin kanssa

Vaihda tiettyyn sivupohjaan tai avaa editoriasetuksesi uudella työkalulla, jonka avulla voit siirtyä nopeasti laajennetuissa toiminnoissa. Yksinkertaisilla pikanäppäimillä (Macissa ⌘+k tai Windowsissa Ctrl+k), sivupalkin hakukuvakkeen napsauttaminen Sivustonäkymässä tai otsikkopalkkia klikkaamalla löydät haluamaasi paikkaan ja teet mitä tarvitset sekunneissa.

Kuva näyttää uuden komentopaletin
Tutustu uuteen komentopalettiin

Terävöitä visuaalista suunnitteluasi uusilla työkaluilla

Uudet suunnittelusäätimet tuovat lisää monipuolisuutta ulkoasun hienosäätöön, alkaen mahdollisuudesta mukauttaa kuvatekstien tyylejä Tyylit-osiossa ilman koodausta. Voit hallita tässä osiossa kaksisävyisiä suodattimia niitä tukeville lohkoille, valita teemasi tarjoamista vaihtoehdoista tai poistaa ne kokonaan käytöstä. Kansilohko saa lisäasetuksia tekstin värille, asettelun säätimille ja reunusvaihtoehdoille, mikä tekee tästä vaikuttavasta lohkosta entistä kätevämmän.

Kuva esittää uuden suunnittelutyökalut sivustoeditorissa
Uudet suunnittelutyökalut

Seuraa suunnittelumuutoksia tyylien versioissa

Voit nyt nähdä, miltä sivustosi näytti tiettynä aikana. Näet nämä versiot aikajanalla ja voit käyttää yhtä napsautusta aiempien tyylien palauttamiseksi.

Kuva otsikoitu Tyylien versiot
Tyylien versiot: Näe tyylimuutosten historia

Lisää huomautuksia Alaviite-lohkolla

Alaviitteet lisäävät käteviä huomautuksia läpi sisällön. Nyt voit lisätä ja linkittää alaviitteitä mihin tahansa kappaleeseen.

Kuva esittää uuden Alaviite-lohkon
Lisää alaviitteitä helposti Alaviite-lohkolla

Näytä tai piilota sisältöä Lisätiedot-lohkolla

Käytä lohkoa välttääksesi yllätyksen pilaaminen, luo interaktiivinen Usein kysyttyjä kysymyksiä -osio tai piilota pitkä kappale otsikon alle.

Kuva esittää uuden Lisätiedot-lohkon
Näytä tai piilota sisältöä Lisätiedot-lohkolla

Suorituskyky saa lisää potkua

WordPress 6.3 sisältää yli 170 suorituskykyparannusta, mukaanlukien defer/async-tuki Scripts API:ssa ja fetchpriority-tuki kuville. Nämä parannukset voivat saada sivustosi latautumaan nopeammin. Mukana lisäksi parannuksia lohkomallien ja emojien lataamiseen sekä kuvien ”laiska lataus” (lazy-loading).

Saavutettavuus on yhä ydintavoite

WordPress 6.3 sisältää yli 50 saavutettavuusparannusta, joten se on saavutettavampi kuin koskaan. Parannetut nimiöt, optimoitu välilehdillä ja nuolinäppäimillä liikkuminen, tarkistettu otsikkohierarkia ja mediakirjaston kuvankäsittelyohjelman uudet säätimet mahdollistavat helpomman navigoinnin aputekniikoiden käyttäjille.

Muita mielenkiintoisia nostoja

Aseta kuvasuhde kuville

Aseta kuvasuhde kuville ja varmistu designin eheydestä, varsinkin käytettäessä kuvia lohkomalleissa.

Rakenna sivustosi häiriöttömästi

Häiriötön suunnittelutila nyt saatavilla sivustoeditorissa.

Löydä ylätyökalupalkki uudelleen

Täysin uudistettu ylätyökalupalkki tarjoaa ylätason valitsimen sisäkkäisille lohkoille, toimintoja valittaessa useita lohkoja ja uuden, otsikkopalkkiin upotetun käyttöliittymän uusille toiminnallisuuksille.

Listanäkymän parannukset

Vedä ja pudota jokaiseen sisältötasoon ja poista haluamasi lohko päivitetystä listanäkymästä.

Rakenna sivupohjia lohkomallien avulla

Luo ainutlaatuisia lohkomalleja saadaksesi vauhtia sivupohjien rakentamiseen uudella modaalilla, joka mahdollistaa lohkomallien valinnan.

Muutoksia PHP-tukeen

PHP 5-versiota ei enää tueta. Uusi tuettu minimiversio on PHP 7.0.0.

Lisää suojaa epäonnistuneiden päivitysten varalle

WordPress palauttaa nyt automaattisesti aiemmin asennetut versiot lisäosista tai teemoista, jos jokin menee pieleen manuaalisen päivityksen aikana.


Opi lisää WordPressin versiosta 6.3

Learn WordPress on ilmainen resurssi uusille ja kokeneille WordPress-käyttäjille. Se on täynnä opastusvideoita WordPressin eri ominaisuuksien käytöstä, interaktiivisia tapahtumia aiheiden syvälliseen tutkimiseen ja oppituntisuunnitelmia, joilla voi sukeltaa syvälle WordPressin tiettyihin alueisiin.

Katso viimeisin versio WordPress Field Guide -oppaasta. Se on täynnä yksityiskohtaista tietoa kehittäjille, jotka rakentavat WordPressillä. Lue muistiinpanot WordPress 6.3 -päivityksestä saadaksesi lisää tietoa parannuksista, korjauksista, asennusohjeet, vinkkejä kehittäjille, taustalla olevat henkilöt sekä yksityiskohtaiset muutokset tässä julkaisussa.

Lue ja tilaa Developer Blog ja saat vielä enemmän hyödyllistä WordPress-sisältöä. 

WordPress on maailmanlaajuinen ohjelmistoalusta

61 kielialuetta on kääntänyt 90 prosenttia tai enemmän WordPress 6.3:sta omalle kielelleen. Yhteisön kääntäjät tekevät lujasti töitä varmistaakseen, että lisää käännöksiä on tulossa. Kiitos, gracias, ありがとう, धन्यवाद ja ευχαριστώ kaikille, jotka auttavat saamaan WordPressin saataville 200 kielellä.

Tämäkin WordPress-versio on käännetty jo sen julkaisuhetkellä 100% suomeksi. Se ei olisi onnistunut ilman seuraavia henkilöitä: Teemu SuorantaMikko Siikaniemi ja Toni Viemerö sekä kaikkia aiempien versioiden kääntämiseen osallistuneita.

Osallistuminen WordPressin kehittämiseen

WordPress uskoo julkaisemisen demokratisoimiseen ja avoimen lähdekoodin mukanaan tuomiin vapauksiin. Tätä ideaa tukee suuri joukko ihmisiä, jotka tekevät yhteistyötä ohjelmiston vahvistamiseksi. Iso kiitos kaikille WordPressin tekijöille.

Avustajayhteisömme on aina tehnyt WordPressistä upean. Sinä varmistat, että projektimme menestyy edelleen ja ohjelmistomme pysyvät turvassa, käytettävinä ja vaikuttavina. Paljon kiitoksia, että liityitte yhteen tehdäksenne verkosta (ja maailmasta) paremman paikan!

Josepha Haden Chomphosy, Executive Director, WordPress.org

WordPress 6.3 saapuu yli 650 osallistujan yhteisen intohimon ja ponnistelun ansiosta vähintään 52 maassa. Tämä julkaisu sisältää myös yli 205 osallistujaa, joille tämä versio on ensimmäinen!

6.3 julkaisuryhmä

6.3-julkaisua johti alusta julkaisuun aktiivinen joukko monilta eri aloilta. Useiden viikkojen ajan he pitivät julkaisua raiteilla ja etenivät yhdistämällä ideoita, ratkaisemalla ongelmia ja poistamalla tiesulkuja.

6.3 avustajat

Julkaisuryhmää täydentää monipuolinen joukko avustajia, joiden maailmanlaajuinen yhteistyö tuotti satoja parannuksia ja korjauksia varmistaen vakaan julkaisun kaikille – osoitus WordPress-yhteisön voimasta ja kyvykkyydestä.

Özgür KARALAR · 6adminit · Aaron Jorbin · Aaron Robertshaw · Abha Thakor · abhi3315 · Abhishek Sharma · Abir · abitofmind · Adam Silverstein · Adam W. Warner · Adarsh Akshat · Adel Tahri · Aditya Jain · ahardyjpl · Ahmed Chaion · Ahsan Chowdhury · Aki Hamano · Akihiro Harai · akmelias · Akramul Hasan · Alex Concha · Alex Dimitrov · Alex Kozack · Alex Lende · Alex Stine · Alexandre Lara · allancole · Alvaro Gómez · Alvi Tazwar · Amaan Khan · amansurov · amin · Amy Hendrix (sabreuse) · Anatoliy · Anatoliy Dovgun · Andrea Fercia · Andrei Draganescu · Andrew Nacin · Andrew Ozz · Andrew Serong · Andrey ”Rarst” Savchenko · André Maneiro · Andy Fragen · Andy Meerwaldt · Andy Peatling · Anil Vaza · Ankit K Gupta · Ankit Panchal · Ankur Chotai · Anna · Anne McCarthy · Anne-Mieke Bovelett · annziel · Anthony Burchell · Anton Timmermans · Anton Vlasenko · Antony Agrios · anver · Anveshika Srivastava · Arafat Jamil · Ari Stathopoulos · Artemio Morales · Arthur Chu · Arunas Liuiza · Asad Polash · Ashar Irfan · Ashikur Rahman · Atanas Antonov · Aurooba Ahmed · Austin Ginder · Austin Matzko · Ayesh Karunaratne · azizantoun · Aznadesign · Béryl de La Grandière · bangank36 · Bart Kalisz · Ben Dunkle · Ben Dwyer · Ben Keith · Benjamin Grolleau · benjibee · bernhard-reiter · Bhavik Kalpesh · Bhrugesh Bavishi · Bijay Yadav · Birgit Pauli-Haack · bitnissen · bonger · Boone Gorges · Boro Sitnikovski · Brandon DuRette · Brandon Kraft · Brandon Payton · brasofilo · Brennan Goewert · Brian Alexander · Brian Coords · Brian Fischer · Brian Gardner · Brian Haas · Bridget Willard · Bronson Quick · Brooke · Brooke. · caraffande · Carlos Bravo · Carlos Garcia · Carolina Nymark · Cathi Bosco · ceer · Chad Chadbourne · Chintan hingrajiya · Chirag Rathod · Chloe Bringmann · Chouby · Chris Flannagan · Chris Lubkert · chriscct7 · Christoph Daum · ckoerner · Code Amp · Colin Stewart · corentingautier · Corey Worrell · Courtney Robertson · Crixu · crs1138 · crstauf · cshark · Daisy Olsen · Damon Cook · Dan Bernardic · Dan Soschin · Daniel Bachhuber · Daniel Richards · Daniele Scasciafratte · danyk4 · darerodz · Darshit Rajyaguru · Dave Whitley · David Baumwald · David Biňovec · David Calhoun · David E. Smith · David Herrera · David Smith · davidmusnik · davidwebca · Dean Sas · Deepak Vijayan · Denis de Bernardy · Denis Žoljom · Dennis Snell · Dennys Dionigi · densityapps · Derek Ashauer · Derek Blank · devshagor · Dharmesh Patel · Dhrumil Kumbhani · Dhruvi Shah · DigTek · Dilip Bheda · dimijazz · Dion Hulse · doems · Dominik Schilling · Drew Jaynes · dsar · dustyreagan · ebai4 · ecorica · Ed Beck · eduwass · Edward · Edwin Takahashi · ehsanakhgari · Ehtisham Siddiqui · Ella van Durpe · Emily Clarke · emirpprime · Enrique Sánchez · eric.7186 · Erik · Ernest Behinov · Estela Rueda · Fabian Kägy · Fabian Todt · Faisal Ahammad · Falguni Desai · Farhan Ahmed · Felipe Elia · Felix Arntz · Femy Praseeth · Firoz Sabaliya · Florian TIAR · floydwilde · Fran Rosa · Francesca Marano · Frank Klein · frankit · Gael Denysiak · Gal Baras · Gan Eng Chin · Garth Mortensen · Gary Cao · Gary Jones · Gary Pendergast · Gennady Kovshenin · George · George Mamadashvili · Gerardo Pacheco · gilles66 · Gio Lodi · Glen Davies · GrandSlambert · Grant M. Kinney · Greg Ziółkowski · Gudmundur Haraldsson · Guillaume TURPIN · Hanzala Taifun · Hardik Thakkar · Hareesh S · Harit Panchal · Harsh Gajipara · Hasan Misbah · Hasanuzzaman Shamim · Haz · Heiko Mamerow · Helen Hou-Sandi · HelgaTheViking · Hendrik Luehrsen · Hilay Trivedi · Himani Panchal · Hit Bhalodia · Hridoy Mozumder · Hugo Baeta · hugod · Huseyin Berberoglu · Huzaifa Al Mesbah · Héctor Prieto · Iain Poulson · Ian Belanger · Ian Dunn · Ibrahim Khalil · Ibrahim Sharif · Ignat Georgiev · imanish003 · intoxination · Ipstenu (Mika Epstein) · Isabel Brison · jacknotman · Jahid Hasan · Jakaria Istauk · James Koster · James Roberts · james0r · Jan Boddez · jane · jankyz · janpaulkleijn · Jarda Snajdr · Jason Crist · Jason Johnston · Jason LeMahieu (MadtownLems) · jastos · Javier Casares · jbcouton · Jean-Baptiste Audras · Jeff Ong · jeffmora · Jeffrey Paul · Jen · Jenil Kanani · Jeremy Felt · Jeroen Rotty · Jerry Jones · jhnstn · Jigar Bhanushali · Joe Dolson · Joe Hoyle · Joe McGill · Joen Asmussen · John Blackbourn · John Hooks · John James Jacoby · Jomon Thomas Lobo · Jon Bourne · Jonathan Desrosiers · Jonathan Pantani · Joni Erkkilä · Jonny Harris · Joost de Valk · jordesign · Jorge Costa · Jos Klever · Josep Morán · Joseph G. · Josepha · Josh Habdas · Josh Pollock · Joy · jqz · Juan Aldasoro · JuanMa Garrido · Juliette Reinders Folmer · Justin Tadlock · Juzar · K. Adam White · KafleG · Kai Hao · Kailey (trepmal) · Kajal Gohel · Kantari Samy · Kapil Paul · Karol Manijak · Karthik Thayyil · Kathryn Presner · Kausar Al Mamun · Kausar Alam · Kelly Choyce-Dwan · kenwins · Kevin Behrens · Khoi Pro · Khokan Sardar · Kim Coleman · Kira Song · Kjell Reigstad · Knut Sparhell · koenschipper · Konstantinos Xenos · Krishna Neupane · Krunal Bhimajiyani · Krupa Nanda · Krupal Panchal · kutsu · KZeni · Léa McAleese · Lachezar Gadzhev · Lana Codes · LarryWEB · laurelfulford · Lauren Stein · Laurent MILLET · laurentmagnin · Lena Morita · Leonardus Nugraha · lessbloat · Levdbas · Liam Gladdy · Linda van Tol · Linkon Miyan · lowlydev · lphk · Luigi · luisherranz · Luke Cavanagh · madejackson · Madhu Dollu · Madhu Dollu · Maggie Cabrera · Mahendra Bishnoi · Mahmudul Haque Nadim · Mai · Maja Loncar · Malae · Malav Vasita · manfcarlo · maniu · Marc · Marcelo de Moraes Serpa · MarcGuay · Marco Ciampini · Marek Dědič · margolisj · marianne38 · Marin Atanasov · Marine EVAIN · Mario Santos · Marius L. J. · Mark Jaquith · Mark Parnell · markdoliner · Marko Heijnen · Marko Ivanovic · Markus · Markus Kosmal · martin.krcho · marybaum · mastrup · Mat Lipe · mathsgrinds · Matias Benedetto · Matias Ventura · matmoe · Matt Mullenweg · Matt Watson · Matt Wiebe · matt_fw · Matteo Enna · Matthew Boynes · Mauriac AZOUA · maurodf · Max Lyuchin · maxcgparis · maysi · Mayur Prajapati · McAlyster · mcliwanow · Md Delwar · Md Mahamudur Rahaman · Md Mahdi Hasan · Md Monir Hossain · MD Shakibul Islam · megane9988 · Mehedi Hassan · Meher Bala · Mel Choyce-Dwan · Menaka S. · mensmaximus · mgol · Michael Adams (mdawaffe) · Michael Burridge · Michael Day · MichaelH · Michal Czaplinski · Miguel Fonseca · Mike Schinkel · mikecho · mikeyzm · Mikin Chauhan · Milana Cap · Milen Petrinski – Gonzo · Mitch Canter · mitchellaustin · mitcho (Michael Yoshitaka Erlewine) · Mohammad Jangda · Mohan Raj · Mohip Patel · Mohiuddin Omran · Moin Ahmed · Monique Dubbelman · Monzur Alam · Morten Rand-Hendriksen · Mrinal Haque · mtxz · Muhammad Yeasin · mujuonly · Mukesh Panchal · Mushrit Shabnam · Naeem Haque · Nahid Hasan · Narthur · Natalia T · Nate Allen · Nazgul · Nazmul Hosen · Nazmul Huda · nendeb · Neycho Kalaydzhiev · Nicholas Garofalo · Nick Diego · nickpap · Nicole Furlan · nidhidhandhukiya · Nihar Ranjan Das · Nik Tsekouras · Nilo Velez · Niluthpal Purkayastha · Nithin John · Nithin SreeRaj · njsamsatli · nkeller15 · Noah Allen · obliviousharmony · Okamoto Hidetaka · Olga Gleckler · OllieJones · opr18 · Orestis Samaras · Ov3rfly · owi · Paal Joachim Romdahl · Pamela Ribeiro · Paragon Initiative Enterprises · Pascal Birchler · Patel Jaymin · patriciahillebrandt · Paul Biron · Paul Kevan · Paul Von Schrottky · Paulo Trentin · Pavan Patil · Pedro Mendonça · Peter Westwood · Peter Wilson · petitphp · Petter Walbø Johnsgård · Philipp Bammes · Phill · Pierre Sylvestre · Pieterjan Deneys · Piotrek Boniu · Pitam Dey · Piyush Tekwani · pkbhatt · Platon Kristinin · Pooja Derashri · Pooja N Muchandikar · pouicpouic · Prashant · Prashant Singh · Pravin Parmar · Presskopp · Priyanka Adhikari · Przemek Hernik · Rachel Baker · Rafa Poveda · Rafael Fischmann · Rajan Panchal · Rajin Sharwar · Ramon Ahnert · Ramon James · Ratnesh Sonar · Rehan Ali · rembem · ren · Riad Benguella · Rian Rietveld · Rich Tabor · richards1052 · Richie Carey · rjasdfiii · rob1n · Robert Anderson · Robert O’Rourke · robinwpdeveloper · Rolf Allard van Hagen · Ronak Ganatra · Ruman Ahmed · Rutvik Savsani · Ryan Boren · Ryan Fredlund · Ryan Kienstra · Ryan McCue · Ryan Welcher · Sé Reed · Sébastien SERRE · Sérgio Gomes · Sören Wünsch · Süleyman Kenar · Sahil B. (Ph.D.) · Sajjad Hossain Sagor · Sakib Mohammed · Sal Ferrarello · salvoaranzulla · Sam Fullalove · samiamnot · SamNajian · Samuel Wood (Otto) · Sarah Norris · Sarequl Basar · Saxon Fletcher · Scott Reilly · Scott Taylor · scribu · Sean Davis · Sergey Biryukov · Shail Mehta · Shalin Shah · Shannon Little · Shipon Karmakar · Shreyas Ikhar · Shubham Sedani · shuvo586 · shvv · Shweta Bathani · Siddhant Wadhwani · siddharth ravikumar · Siddharth Thevaril · Simon Dowdles · Simone · Siobhan · Sirajum Mahdi · Sjoerd Boerrigter · Sjoerd Linders · Smit Rathod · Spencer · sque · srikanthmeenakshi · Stanimir Stoyanov · Stefano Minoia · Stephan Nijman · Stephen Bernhardt · Steven Lin · Subrata Sarkar · Sudip Dadhaniya · Sumit Bagthariya · Sumit Singh · sunyatasattva (a11n) · supersoju · Suvro · Suzette Franck · Suzette Franck · syamraj24 · Sybre Waaijer · Syed Nuhel · Synchro · Taco Verdonschot · Tahmina Jahan · Takashi Kitajima · Takshil Kunadia · Tammie Lister · Tanner Moushey · Teddy Patriarca · Thakor Darshil · thomask · thunder · Tijmen Smit · Till Krüss · Tim Brathärig · Timothy Jacobs · tmatsuur · TobiasBg · tobifjellner (Tor-Bjorn Fjellner) · Tom de Visser · Tom J Nowell · Tomoki Shimomura · Toni Viemerö · Tonya Mork · tonythomas01 · Toro_Unit (Hiroshi Urabe) · Torsten Landsiedel · Towhidul I Chowdhury · Tryon · twstokes · TyB · Ugyen Dorji · Umesh Gupta · Umesh Patel · upadalavipul · Utsav tilava · uxtremist · Vagelis · valterlorran · Vasilis Manthos · victoranto · Vijayan · Viktor Szépe · vivekawsm · Vlad T · vortfu · Weston Ruter · whaze · Will Skora · williampatton · wlindley · Wojtek Szkutnik · xerpa43 · xmarcos · Yani · Yui · Zdrobau · Zeba Afia Shama · Zebulan Stanphill · Zenaul Islam · zieladam · Zunaid Amin

WordPressin tukifoorumit

Suuri kiitos yhteisön vapaaehtoisille, jotka osallistuvat tukifoorumien toimintaan vastaamalla WordPress-käyttäjien kysymyksiin maailmanlaajuisesti.

Tule osallistumaan mukaan

Jos WordPressiin osallistuminen kiinnostaa sinua, osallistuminen on helppoa. Tutustu tiimiin, jotka kokoontuvat tekemään WordPressiä Make WordPress -sivustolla, ja tutustu tuotteen etenemissuunnitelmaan Make WordPress Core -blogissa. Tämän interaktiivisen työkalun avulla voit myös päättää, mikä tiimi sopii sinulle.

Jos sinua kiinnostaa osallistua WordPressin tai sen lisäosien kääntämiseen tai muulla tavoin osallistua WordPressin kehittämiseen, löydät tiiviin tietopaketin täältä myös suomeksi.

Katse kohti tulevaisuutta

20 vuotta sitten viime toukokuusta WordPress julkaisi ensimmäisen versionsa, 0.7. Se, mikä alkoi toisen perustajan Matt Mullenwegin blogikirjoituksesta ja perustajajäsenen Mike Littlen kommentista, kehittyi lopulta maailman suosituimmaksi verkkojulkaisualustaksi.

WordPress-ohjelmisto kehittyy sykleittäin edelleen vahvan ja monipuolisen käyttäjäyhteisönsä tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Tämä julkaisu on WordPressin kehityssuunnitelman vaiheen 2 huippu. Yhteisön katsoessa tulevaisuuteen kaikki ponnistelut suuntautuvat 6.4:ään ja sen jälkeen siirtymiseen vaiheeseen 3, jonka odotetaan tuovan tehokkaita työkaluja yhteistyöhön verkkosivustojen luomiseen ja hallintaan.


6.3 Haiku

Huippujulkaisu
Työkaluja kaikille
Yhteistyön voima


WordCamp Finland kokoaa Suomen WordPress-yhteisön

Suomen suurin WordPress-tapahtuma järjestetään tänä vuonna 14.–15.9.2023. WordCamp yhdistää kaikentasoiset WordPress-käyttäjät yhteiseen tapahtumaan. Tapahtuma sisältää jotain niin freelancereille, kehittäjille, suunnittelijoille, sisällöntuottajille, digitoimistojen tai mainostoimistojen vetäjille kuin vasta WordPressiä opetteleville.

Yksi vastaus artikkeliin “WordPress 6.3 “Lionel””

  1. […] alussa julkaistiin WordPressin versio 6.3, ”Lionel”, joka kantaa yhdysvaltalaisen jazzmuusikko Lionel Hamptonin nimeä. Kyseessä on merkittävä […]